Събрани web съчинения
За контакти:
Дописки на редактора
Троянската война : Е-версия 2014

Парис се запознал с Елена в Елмаз, още отпреди ерата на Фейсбук.

Приятели програмисти му казали, че ако влезе в сайта за запознанства, на всяка цена ще срещне най-красивата жена, ако не - MySQL ще даде грешка.

Менелай бил фотошоп майстор, от старите майстори, а брат му, Агамемнон, разработвал симбиан приложения. Така че Елена в действителност не съществувала, а била творение на Менелай, един вид негов виртуален модел на бъдеща съпруга. Затова в профила на Елена в Елмаз имало страхотни снимки, на практика - фотошоп колажи на разни световни красавици плюс задължителната част от Дженифър Лопес.

Нейсе, при тая гледка Парис хлътнал, хакнал профила на Хубавата Елена в сайта, откраднал самоличността й и се затворил да помага на брат си в правенето на приложения за андроид.

Още оттук е видно доколко Агамемнон и Менелай са били изостанали във войната срещу братята Хектор и Парис (спомнете си къде остана симбиан, къде стигна андроид).

Но симбиан братята имали един много мощен съюзник - Ахил. Още от пеленаче той израснал с мишка и клавиатура в ръце и от юноша още заякнал с дебъгване на най-новите уиндоус версии. В разцвета на силите си – тоест в момента, в който го заварваме – той бил главен отговорник за стабилността на бъдещия мултиплатформен уиндоус - представете си каква нервна и морална устойчивост трябва да притежава човек. Затова и наричали Ахил свръхчовек.

Ахил имал една-едничка слабост, навремето майка му забравила да му инсталира линукс и той бъкел си нямал от тази операционна система.

Троянската война се развила предимно виртуално.

Агамемнон се ядосал, че древната Нокия загинала, а с това - години труд по симбиан. Затова, прехвърляйки се на уиндоус, започнал да краде ноу-хау от своя съюзник срещу братята троянци - именно от великия Ахил. Това така вбесило Ахил, че той разбил регистри-то на съюзническия сървър и напуснал силиконовата долина.

Оставен без мощния дебъгър, уиндоус започнал да хъхри и да се гърчи, сини екрани, черни монитори, неработещи блутуути и т.н. Тогава Патрокъл - съдружник и много близък сътрудник на Ахил - му откраднал последния релийз на рестор диска на уиндоус мобайл и хукнал да изравнява битката с мощните андроиди.

Битката се разразила във Фейсбук.

Приятели на Хектор първи успели да баннат Патрокъл пред администраторите и профилът му бил свален. Като загубил всичките си лайкове и фейсбук приятели, Патрокъл изгубил ума си, а малко по-късно и живота си.

Тогава Ахил подивял от мъка. Зарекъл се, че ще отмъсти и ще изличи андроидната ерес от тоя свят, ако трябва даже, ще се коалира с епъл и i-човците. Затова се заредил с всички видове операционни системи - една торба с лаптопи, смартфони и таблети, направени в най-култовите китайски фабрики - и се втурнал в боя, 12 дни след погребението на приятеля си.

И тук му била фаталната грешка.

В едно от галакситата му братята андроиди набарали Gingerbread вместо Jelly Bean и инсталирали през сателит ремоут приложение с една много проста функция: като наближи Троя Ахил, андроидът му сам да се тагне във Фейсбук. Невинна работа, но фатална за храбреца. В момента на тагването самсунгът предателски издал джипиес данните на Ахил и братята му взривили смартфона.

Края на войната и на историята сложил Одисей с остроумното пускане на дигитално стадо троянски коне против компютрите на общинската администрация на Троя, въпреки и пробивайки защитата на антивирусната програма Касандра. Имейлът със заразения pdf файл бил с тема: "Премиерът на Троя Приам награждава общинските служителки с бонус към заплатите за Коледа - по повод победата над бившите симбиани".

След отваряне на имейла интернетът в цялата Троя бил сринат до основи. Всеки хъб бил опожарен, всеки сървър - изкормен, данните в харддисковете - плячкосани, а паролите - отведени в плен.

Източник: уикипедия антиква

t
f
06.10.2014 (пр. 05.06.2017) | Знаци: 3813 | Прегледи: 1586 | Сподели:

Съдържание / 222

Категории / 35

Имена / 12

Галерия / 83

Файлове / 11

По категории

Автопортрети и писма / 3

Антракт / 12

Беседи за Обществото на писателите / 4

Дневник на (екс)писателя / 31

Дописки на редактора / 24

Драматургия / 2

Електронни издания / 6

Есеистика / 5

Изследвания / 2

Интервю / 2

Как се пише приказка / 7

Книги / 9

Лингвистика / 1

Литературна критика / 3

Литературни анализи и теория / 5

Малък смешен именник / 8

Малък тъжен именник / 8

Наново разказани приказки / 5

Него го няма от няколко часа / 4

Никому неизвестен шано цикъл / 4

Опис опуси / 2

Очерци и пътеписи / 7

Поетични книги и цикли / 19

Преводи / 11

Произведения за деца / 20

Речи / 14

Речник на самотата / 5

Романи / 16

С. Есенин: Няма вече връщане назад / 10

Сънищата започват на сутринта / 8

Тайната на боба е захарта / 8

Театрална и филмова критика / 9

Фейлетони / 3

Фоторазкази / 5

Фрагменти / 2

Посетете още